Over ons

Vergelijk.nl is een grote Nederlandse prijsvergelijkingswebsite met als missie de wereld voor consumenten transparanter en eerlijker te maken. De organisatie kent een platte structuur, no-nonsense cultuur en de medewerkers delen passie en drive voor het vak. Als eerste vergelijkingssite van Nederland helpt Vergelijk.nl al meer dan 15 jaar consumenten bij het maken van product- en winkelkeuzes. De organisatie heeft een actieve rol in de driehoek tussen de consument, winkel en fabrikant. Vergelijk.nl maakt onderdeel uit van Compare Group met kantoren in Nederland en Finland. De medewerkers pionieren in de wereld van productvergelijken en innoveren succesvol met krachtige e-commerce oplossingen.

Onze missie is de wereld voor consumenten transparanter en eerlijker te maken.

Dat is waar alle medewerkers van Vergelijk.nl zich elke dag weer voor inzetten. We doen dit door dagelijks miljoenen producten en prijsinformatie te aggregeren en deze informatie op een eenvoudige en begrijpelijke manier beschikbaar te stellen, zodat de consument zelf zijn of haar keuze kan maken.

De cultuur is open en informeel. Er werken veel jonge mensen die allemaal een affiniteit hebben met internet, retail en het helpen van consumenten.

Het team bestaat uit echte internet professionals. Als je daar eerder mee gewerkt hebt, dan weet hoe fijn het is om met goede mensen samen te werken. Dat maakt het werken zo veel fijner. Dan wil je nooit meer anders.

# Winkels

Miljoen consumenten per maand

Klanttevredenheid

Aankoopadvies

Vergelijk.nl geeft consumenten een onafhankelijk aankoopadvies. Dat doen we door de markt transparant te maken met het vergelijken van producten, winkels, prijzen en voorraden.

Kennis delen

Alle kennis die Vergelijk.nl verzamelt over producten, winkels, prijzen, voorwaarden en ervaringen van anderen delen we met consumenten. Gratis.

De consument centraal

Wij zijn een commercieel bedrijf. Toch betalen consumenten niet voor onze dienstverlening. Het verdienmodel dwingt ons echter om de consument wel centraal te stellen. Wij geloven er heilig in dat we alleen op deze manier waarde kunnen toevoegen in de keten.

Wat kenmerkt ons

Vergelijk.nl is een jong en dynamisch bedrijf. Dat zeggen wel meer bedrijven, maar bij ons is elke dag echt anders. De markt waarin we opereren ontwikkelt zich razendsnel. We zijn niet bang om aan te haken bij nieuwe ontwikkelingen. Bij nieuwe business modellen lopen we zelfs vaak voorop. Dat is aan de ene kant superspannend, omdat je wegen bewandelt die nog niet eerder bewandeld zijn. Maar het is vooral enorm leuk om te innoveren en elke dag weer nieuwe dingen te leren van je collega’s, klanten en gebruikers.

  • Innovatief 100% 100%
  • Klantgericht 100% 100%
  • Internet Marketing 100% 100%
  • Politiek 0% 0%

Onze geschiedenis

Vergelijk.nl is opgericht in 1999 en was daarmee de eerste vergelijker in Nederland. Drie vrienden ontdekten het gemak van internet en wilde consumenten helpen bij het vergelijken van prijzen voor boeken, cd’s en videobanden. Rond diezelfde periode begon een bekende van de drie, Ben Kerkhof, eenzelfde initiatief in Finland, waar hij toen woonde. In 2003 zijn beide bedrijven samengevoegd en zo is de moedermaatschappij Compare Group ontstaan. Onder die vlag bedient Vergelijk.nl niet alleen Nederland en Finland, maar ook België. Het product assortiment is inmiddels aardig uitgebreid en bestaat allang niet meer uit alleen boeken en cd’s. Tegenwoordig worden producten, prijzen en winkels vergeleken in meer dan 3000 productgroepen. Zo wordt de consument voor nagenoeg elke aankoop van consumentengoederen geholpen door de dienstverlening van Vergelijk.nl.

Vergelijk.nl Internationaal

Vergelijk.nl maakt onderdeel uit van het Nederlandse Compare Group. Vanuit het hoofdkantoor in Zwolle bedient deze organisatie niet alleen consumenten in Nederland, maar ook in België en Finland.

De Belgische en Nederlandse activiteiten worden vanuit het hoofdkantoor in Zwolle gecoördineerd. De Finse markt bedienen we vanuit ons kantoor in Helsinki.

Logo's Vergelijk.be | Comparer.be | Vertaa.fi